سفارش تبلیغ
صبا ویژن

وردپرس یا جوملا: کدام را برای وب سایت خود انتخاب کنیم؟

انتخاب سیستم مدیریت محتوا (CMS) تصمیمی مهم است که می تواند پیامدهای زیادی برای وب سایت شما داشته باشد. تعدادی در دسترس هستند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند و کانونهای متعصبی را برای سیستم عامل انتخابی خود جلب می کنند. همانطور که گفته شد ، دو سیستم عامل وجود دارد که در میان بسته های قابل مقایسه مستقیم با یکدیگر قرار دارند: وردپرس در مقابل جوملا.

هر دو سیستم عامل به دلیل سهولت استفاده ، فرصت های گسترده شخصی سازی و جوامع فعال مشهور هستند. در حالی که وردپرس و جوملا مزایا و معایب مربوط به خود را دارند ، هر دو می توانند برای ساخت سایت های مدرن و پر از ویژگی استفاده شوند - بنابراین چگونه شما می خواهید یکی را برای شما مناسب انتخاب کند؟



نگران نباش ما اینجا هستیم تا با مقایسه هر دو سیستم عامل در چهار دور پر از آدرنالین (در اینجا ممکن است کمی اغراق کنیم) به شما کمک می کنیم تا تعیین کنید کدام یک عالی است. بدون نگرانی بیشتر ، بیایید با وردپرس در مقابل جوملا شروع کنیم!




تفاوت اساسی بین وردپرس و جوملا این است که جوملا کار خود را به عنوان CMS برای سرویس دهی به وب سایت هایی مانند پورتال آغاز کرد ، در حالی که وردپرس در ابتدا یک بستر وبلاگ محور بود. این روزها اما ، وردپرس و جوملا کاملاً قادر به اجرای هر نوع وب سایتی هستند.

از نظر فنی ، وردپرس و جوملا هر دو یک نرم افزار مستقل نیستند - آنها فقط هنگام نصب روی وب سرور کار می کنند. این معمولاً یک وب سرور است که از یک شرکت شخص ثالث دریافت می کنید و در اینجا Bluehost را به شما پیشنهاد می کنیم.

اگر می خواهید یک وب سایت بسازید ، مهمترین نکته ای که باید به آن فکر کنید این است که چقدر با پیکربندی نرم افزار وب ، کار با سرورها و به طور کلی با جنبه های فنی فرآیند راحت هستید.

به طور سنتی ، جوملا بیشتر به توسعه دهندگانی علاقه مند است که از کار "کثیف کردن" کار با سرورها نمی ترسند. از طرف دیگر ، وردپرس برای مبتدیان بسیار دوستانه است و برای شروع کار بسیار ساده است.


به عنوان مثال ، مسیر مشترک برای راه اندازی وب سایت با وردپرس به شرح زیر است:

    یک میزبان وب برای سایت خود انتخاب کنید و برای یک حساب کاربری ثبت نام کنید
    در طی مراحل ثبت نام ، گزینه ای را نصب کنید تا وردپرس به طور خودکار بر روی حساب میزبانی شما نصب شود (بله ، شما مجبور نیستید وردپرس را خودتان نصب کنید)
    تنظیمات میزبانی را کامل کنید و وارد داشبورد وردپرس خود شوید
    سایت خود را پیکربندی کنید ، یک طرح زمینه و چند افزونه مورد نیاز را نصب کنید



از طرف دیگر ، جوملا این نوع رویکرد هندزفری را به شما نمی دهد. میزبانانی که به جوملا اجازه می دهند معمولاً مراحل نصب سفارشی را ندارند ، بدین معنی که شما مجبورید بیشتر کارها را به تنهایی انجام دهید.


هنوز مطمئن نیستم که بین وردپرس و جوملا کدام یک برای شما بهتر است؟ در اینجا یک مقایسه دقیق وجود دارد:
1. بهینه سازی موتور جستجو

اگر توانایی بهینه سازی موتور جستجو (SEO) هر دو سیستم عامل را خارج از جعبه مقایسه کنیم ، جوملا کمی پیش می رود و به کاربران خود امکان می دهد توصیف متا و کلمات کلیدی برای مقالات جدید را تنظیم کنند ، مانند موارد زیر:



گفته شد ، قابلیت های واقعی SEO در هر دو سیستم عامل به آسانی مشخص نیست ، مگر اینکه نگاهی به افزونه ها یا افزونه های موجود برای کار بیندازیم. از طرف وردپرس ، ما افزونه فوق العاده محبوب Yoast SEO را دریافت کرده ایم - قدرتمند است ، ویژگی های زیادی را ارائه می دهد و از همه بهتر اینکه در عرض چند دقیقه هر کس بتواند از پس آن برآید.

Yoast با استفاده از سیستم چراغ راهنمایی از رنگ های قرمز ، زرد یا سبز ، نمره SEO خود را در مناطق مختلف طبقه بندی می کند. بعلاوه ، این افزونه دقیقاً به شما می گوید که چگونه نمره خود را در هر قسمت بهبود ببخشید - و اگر این کافی نبود ، خوانایی پست شما را نیز ارزیابی می کند.

در طول آزمایش ، متوجه شدیم Easy Frontend SEO (EFSEO) بهترین جوملا معادل Yoast است. این امکان را برای شما فراهم می کند که بسیاری از کارهای مشابه - مانند ویرایش اطلاعات متا خود را - مستقیماً در قسمت جلویی سایت خود انجام دهید ، و همچنین شامل یک حالت دستی دستی خودکار برای تولید این داده ها بدون ورودی شما است.

تصویری از هدر Easy Frontend SEO.

با این حال ، واضح است که به همان اندازه که EFSEO مفید است ، برای Yoast مطابقت ندارد. به همین دلیل ، دور اول وردپرس در مقابل جوملا به وردپرس می رود.
2. امنیت

وقتی صحبت از امنیت می شود ، هر سیستمی فقط به اندازه ضعیف ترین پیوند خود قوی است - بنابراین سوال این است: کدام سیستم عامل از امنیت بیشتری برخوردار است؟

به دلیل محبوبیت ، وردپرس در مورد آسیب پذیری های امنیتی یک هدف غول پیکر در پشت خود دارد. هر نصب وردپرس به لطف هزاران افزونه (یک پلاگین برای همه موارد ، از ایجاد نمودار گرفته تا استفاده از pig latin) و تم های موجود برای CMS منحصر به فرد است.

گرچه این یک نکته مثبت قطعی است ، اما از نظر امنیتی نیز یک کابوس است - اطمینان از اینکه هر پلاگین از استانداردهای ایمنی مناسبی برخوردار است و با نسخه های جدید سیستم عامل سازگار است ، غیرممکن است.

علاوه بر این ، وردپرس با ویژگی های اساسی مانند مجبور کردن اتصال Secure Socket Layer (SSL) ارسال نمی شود